Яблучний джем в мікрохвильовій печі
Кількість порцій - 4
Час приготування - 50 хв

Яблучний джем в мікрохвильовій печі

Не дарма яблуко називають плодом здоров'я. Це дивовижний продукт, який є найбільш вживаним і поширеним фруктом в нашій країні. Корисність його незаперечна. Яблуко - багате джерело цілого ряду вітамінів: С, В1, В2, Р, Е, джерело заліза, що легко засвоюється Неоціненна користь яблук при авітамінозі і недокрів'ї. Щоб перелічити всі діагнози, при яких необхідно вживати яблука, просто не вистачить місця. Тому цей фрукт повинен бути присутнім у раціоні людини в будь-якому вигляді, в тому числі і у вигляді яблучного джему. Приготувати яблучний джем швидко і легко можна, скориставшись мікрохвильовкою. Приготований в мікрохвильовці яблучний джем можна подати з підсмаженими тостами або з печивом.

Інгредієнти

  • Яблука - 0,5 кг.
  • Цукор - 550 г.
  • Лимонний сік - 15 г.

Етапи приготування

  • 01

    Спочатку потрібно помити яблука. Потім видалити в них серцевину з кісточками та нарізати їх часточками. Покласти часточки яблук у велику металічну кастрюлю та додати цукор.

  • 02

    Не перемішувати та не закривати кришкою. Нагрівати 9-11 хвилин при максимальній потужності. Перетерти яблука в блендері з цукром, нагрівати ще 9-10 хвилин при максимальній потужності.

  • 03

    Змішати з 1 ст. л. лимонного соку. Охолодити яблучний джем та перекласти в банки.