Ароматний соус для качки з фініками і чорносливом
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Ароматний соус для качки з фініками і чорносливом

Соуси допомагають зробити м'ясні та рибні страви ще смачніше і привабливіше. Креативна ідея подавати до столу м'ясо і рибу з соусом прийшла вперше в голову французам. Як правило, соуси до м'яса і риби готуються на основі бульйону, в якому вони варилися. В даному випадку соус до качки приготований на основі курячого бульйону. Наявність у запропонованому рецепті таких інгредієнтів, як фініки, чорнослив, ароматні спеції, сухе вино, апельсиновий сік, роблять його надзвичайно оригінальним. Ви можете і не згадати смак приготованої качки, але Ви, напевно, не забудете смак ароматного соусу з фініками і чорносливом, що подається з нею.

Інгредієнти

  • Курячий бульйон - 200 мл.
  • Оцет винний червоний - 2 ст. л.
  • Вино біле сухе - 100 мл.
  • Сік апельсиновий - 100 мл.
  • Фініки без кісточок - 100 г.
  • Чорнослив без кісточок - 100 г.
  • Цукор - 1 ц. л.
  • Імбир мелений - 0,5 ч. л.
  • Кориця мелена - 0,25 ч. л.
  • Мускатний горіх мелений - 0,25 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    Чорнослив і фініки дрібно нарізати.

  • 02

    У сотейнику змішати курячий бульйон, апельсиновий сік і біле вино. Потім поставити сотейник на середній вогонь і довести до кипіння.

  • 03

    Додати в сотейник нарізані сухофрукти і варити до тих пір, поки сухофрукти майже не розчиняться.

  • 04

    Після чого зменшити вогонь і додати всі спеції, цукор і оцет. Проварити так ще 5-7 хвилин.

  • 05

    Зняти з вогню і остудити. Потім перекласти все в чашу для блендера і перебити вміст в однорідну масу.