🚚 Доставка Новою поштою від Zakaz.ua
Соуси допомагають зробити м'ясні та рибні страви ще смачніше і привабливіше. Креативна ідея подавати до столу м'ясо і рибу з соусом прийшла вперше в голову французам. Як правило, соуси до м'яса і риби готуються на основі бульйону, в якому вони варилися. В даному випадку соус до качки приготований на основі курячого бульйону. Наявність у запропонованому рецепті таких інгредієнтів, як фініки, чорнослив, ароматні спеції, сухе вино, апельсиновий сік, роблять його надзвичайно оригінальним. Ви можете і не згадати смак приготованої качки, але Ви, напевно, не забудете смак ароматного соусу з фініками і чорносливом, що подається з нею.
Чорнослив і фініки дрібно нарізати.
У сотейнику змішати курячий бульйон, апельсиновий сік і біле вино. Потім поставити сотейник на середній вогонь і довести до кипіння.
Додати в сотейник нарізані сухофрукти і варити до тих пір, поки сухофрукти майже не розчиняться.
Після чого зменшити вогонь і додати всі спеції, цукор і оцет. Проварити так ще 5-7 хвилин.
Зняти з вогню і остудити. Потім перекласти все в чашу для блендера і перебити вміст в однорідну масу.