🚚 Доставка Новою поштою від Zakaz.ua
Приготування балика з товстолобика процес тривалий і цікавий. Тому, якщо захочете поласувати їм в передноворічний пост, або просто у буденний день, тоді доведеться заздалегідь почати готувати, адже його "визрівання" займає час. Трохи про саму страву: слово "балик" з тюркського означає "риба", отже, пропонуємо вам приготувати балик з найціннішої і дуже смачної риби - товстолобика. Рибна страва виходить дуже соковитою і апетитною, але максимум задоволення надасть поєднання з солодко-кислим соусом. Завершити смаковий ефект зможуть спеції, саме вони перетворять страву, і послужать для неї деякою "кулінарною фішкою". Коли процес готування завершиться, вам залишиться лише нарізати балик широкими пластинами і полити соусом.
Рибу почистити, помити. Відрізати голову і хвіст. Розрізати уздовж по спині. Видалити хребет риби з хребтом. Очистити товстолобик від нутрощів.
Тушку гарненько вимити. Розрізати упоперек шматками розміром 7 см. Обваляти кожен в йодованій солі. Викласти в посудину шарами, посипавши сіллю. Покласти зверху вантаж. Потім відправити у холодильник на 5 днів.
По закінченню часу, дістати рибу. Злити розсіл. Промити усі шматочки водою. Бажано вимочити в холодній воді 6 годин (міняти воду). Висушити товстолобик в тіні, під вентилятором, або на кухні під відкритим вікном.