Банани фламбе
Кількість порцій - 2
Час приготування - 15 хв

Банани фламбе

Фламбірування або фламбе (від французького flamber - палати, полум'яніти) - це прийом кулінарної обробки, при якому блюдо поливають міцним алкогольним напоєм і потім підпалюють. Залежно від основних компонентів страви в якості пального найчастіше використовують бренді, коньяки і ром. Спирт поступово вигорає і надає страві неповторний смак і аромат. Яскраве полум'я, що швидко згорає, забезпечує страві м'яку і хрустку скоринку. Солодкі банани фламбе в ароматному соусі з апельсиновою ноткою - це приголомшливо смачний десерт, який готується за 10 хвилин.

Інгредієнти

  • Масло вершкове - 50 г.
  • Банани - 4 шт.
  • Цукор - 65 г.
  • Лимони - 1 шт.
  • Апельсини - 2 шт.
  • Бренді - 45 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Очистити банани від шкірки, розрізати вздовж на дві частини. Розігріти сковороду з вершковим маслом, викласти банани на сковороду, обсмажувати до золотистого кольору. Перекласти банани на гарячу тарілку.

  • 02

    У сковороду після бананів висипати цукор, додати цедру лимона і апельсинів. Тушкувати поки цукор не почне закипати.

  • 03

    Поставити сковороду на вогонь, влити бренді, нагріти. Вилити соус зі сковороди на банани, підпалити. Подавати відразу ж із вершками.