Вежі з баклажанів з гарбузом і козячим сиром
Кількість порцій - 2
Час приготування - 30 хв

Вежі з баклажанів з гарбузом і козячим сиром

Башточки з баклажанів з гарбузом і козячим сиром - оригінальна і ще не всім відома, але зате вже для багатьох улюблена прекрасна овочева закуска. Ця страва готується дуже просто і швидко, а ще воно дуже смачне і святково виглядає. Всі овочі зберігають свої корисні речовини і вітаміни, так як ми їх будемо запікати в духовці і баклажани зберігають свою форму. Запечений сир зверху додасть страві пікантності та вишуканості. Багато часу, звичайно, піде на нарізку овочів, але повірте воно того варте.

Інгредієнти

  • Баклажани - 400 г.
  • Сир козячий - 150 г.
  • М'ята - 10 г.
  • Масло вершкове - 20 г.
  • Гранати - 150 г.
  • Часник - 2 шт.
  • Йогурт - 140 мл.
  • Соус наршараб - 30 мл.
  • Гарбуз - 300 г.
  • Олія оливкова - 30 мл.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Баклажани нарізати кружечками впоперек плоду, товщиною в 5 мм. Покласти їх у миску, присипати зверху сіллю, перемішати. Через 10 хвилин промити, висушити. Обсмажити на сковороді з олією, на сильному вогні протягом 1 хвилини з кожного боку.

  • 02

    Гранат розділити на зерна, з половини вижати сік. Часник очистити і розтерти.

  • 03

    Відокремити листя м'яти від стебла, подрібнити. Гарбуз очистити, нарізати маленькими кубиками. Розігріти сковороду, додати вершкове масло і оливкову олію, обсмажувати гарбуз у маслі на середньому вогні 4 хвилини, додати за смаком сіль і перець. Додати до гарбузу половину сиру, половину часнику, половину м'яти, смажити 1 хвилину.

  • 04

    Деко для випічки застелити харчовим папером, викласти половину баклажанів, на кожен викласти 1 ч. л. сиру, 1 ст. л. начинки з гарбуза, накрити другою половиною баклажанів. Зверху викласти начинку з гарбуза.

  • 05

    Розігріти духовку до 180ºС, випікати протягом 10 хвилин.

  • 06

    Для приготування соусу, необхідно змішати в мисці гранатовий сік, йогурт, соус наршараб, другу половину часника і зерна граната, додати сіль і перець за смаком, перемішати, поставити соус в холодильник.

  • 07

    Дістати вежі з духовки, остудити, залити соусом, посипати м'ятою, що залишилася.