Салат буряковий
Кількість порцій - 4
Час приготування - 45 хв

Салат буряковий

До вашої уваги оригінальний буряковий салат із заправкою з сметани з хроном, м'ятою і корицею. Напевно, про таку заправку чули не багато хто, та й далеко не до всіх салатів вона підійде. А салат припаде до смаку всім: чоловікам - оскільки володіє пікантним і в міру гострим смаком, а жіночу половину привабить своєї низькою калорійністю. Салат підходить до м'ясних і рибних страв, а також до страв з птиці (особливо до обсмажених або запечених страв, але менш підійде до відварних або тушкованих). За смаком з інгредієнтів в салат можна додати подрібнений часник (але зовсім небагато, щоб він не перебив смак заправки), будь-яку свіжу зелень, нарізаний розм'якшений чорнослив або свіжі сливи, горіхи (особливо волоські). За бажанням у заправку можна додати трохи гірчиці.

Інгредієнти

  • Буряк - 500 г.
  • Сметана - 100 г.
  • Хрін - 50 г.
  • Цукор - 5 г.
  • Оцет бальзамічний - 10 мл.
  • Кориця - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • М'ята - 20 г.

Етапи приготування

  • 01

    Буряк помити, відварити, охолодити і очистити. Нарізати буряк кубиками й збризнути оцтом.

  • 02

    Хрін очистити і натерти на дрібній тертці. М'яту помити і подрібнити. Змішати хрін зі сметаною, додати цукор, корицю, сіль, м'яту.

  • 03

    Всі інгредієнти з'єднати. Додати соус і перемішати салат.