Біфштекс з цибулею
Кількість порцій - 2
Час приготування - 10 хв

Біфштекс з цибулею

Вже сама назва «біфштекс» (від англ. вeef - «яловичина»), говорить про те, що справжній біфштекс готується тільки з яловичини. Технологія правильного приготування починається з вибору якісного м'яса (у жодному разі не замороженого, тільки свіжого). Кращим вибором вважається те, що знаходиться з двох сторін від хребта філе, при цьому різати м'ясо треба не вздовж, а впоперек волокон. Виглядає і пахне страва приголомшливо. Готові біфштекси поливаються вершковим маслом і соком, в якому вони обсмажувалися. Подається дане блюдо на стіл підігріте. Чудовим доповненням до таких біфштексів стане смажена картопля, зелений салат або малосольні огірки.

Інгредієнти

  • Яловичина - 500 г.
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Олія рослинна - 2 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Яловичу вирізку розрізати вздовж волокон на 4 шматки, які необхідно відбити до товщини 1,5-2 см.

  • 02

    У невеликій каструлі розігріти олію, покласти м'ясо. Готувати 2-3 хвилини на максимальній температурі, перевернути на іншу сторону, смажити ще 2 хвилини до готовності.

  • 03

    У сковороді обсмажити нарізану кільцями цибулю протягом 2 хвилин.

  • 04

    При подачі викласти м'ясо на тарілку, зверху покласти обсмажені кільця цибулі.