🚚 Доставка Новою поштою від Zakaz.ua
Біфштекс - одне з найпопулярніших в світі м'ясних страв, яке люблять усі, хто їсть м'ясо. Корисний він тим, що допомагає організму компенсувати дефіцит заліза, забезпечує нормальне кровотворення, бере участь у формуванні імунних клітин і в процесах росту та обміну речовин. Для біфштексів вибирають м'ясо молодих тварин, бажано м'якоть спини або стегон, тому що це м'ясо найбільш соковите і смачне. Нарізати для біфштекса яловичину потрібно поперек, а не вздовж волокон - це дуже важливо. Тримаючи всі зазначені нюанси в голові, орієнтуючись на всі тонкощі приготування яловичини, ви зможете приготувати дуже смачні біфштекси, які не будуть сухими або жорсткими.
М'ясо нарізати порційними шматками товщиною 3 см. Обв'язати кожен шматок ниткою, для надання округлої форми шматку. Викласти шматки м'яса на паперовий рушник, висушити від зайвої вологи.
На розігрітій сковороді в рослинній олії обсмажити м'ясо з одного боку 5 хвилин, перевернути на інший - обсмажити протягом 3 хвилин, збоку протягом 1 хвилини.
Обсмажене м'ясо відразу ж перекласти в фольгу, на сковороду висипати нарізану цибулю, селеру та моркву. Лавровий лист, петрушку і чебрець зв'язати в один пучок. На змащене олією деко викласти м'ясо, натерти сіллю і перцем з обох сторін, навколо викласти обсмажені овочі зі сковороди, покласти зв'язаний пучок прянощів, поставити в розігріту духовку на 15 хвилин, випікати при температурі 180°C.
У розігріту каструлю влити бульйон і портвейн, довести суміш до кипіння, після чого варити протягом 10 хвилин, суміш повинна випаруватися на третину. Зменшити вогонь, додати поступово гірчицю і вершки, постійно збиваючи вінчиком суміш. Тушкувати суміш ще 3 хвилини. Забрати каструлю з вогню, додати нарізане шматочками заморожене вершкове масло і всипати естрагон.
Витягнути м'ясо з духовки, дати настоятися протягом декількох хвилин, подавати з соусом та картоплею.