Борщ з куркою
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Борщ з куркою

Борщ вважають чисто українською стравою, але припускають, що виник він на території Київської Русі. А де саме ніхто не береться стверджувати. Існує багато регіональних різновидів борщу. Червоний борщ вважається найпопулярнішим в Україні. І сьогодні ми Вам запропонуємо рецепт приготування цього самого червоного борщу з куркою.

Інгредієнти

  • Буряк - 120 г.
  • Курка - 400 г.
  • Капуста білокачанна - 160 г.
  • Картопля - 200 г.
  • Морква - 80 г.
  • Часник - 4 зуб.
  • Сметана - 40 г.
  • Паста томатна - 10 г.
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Буряк помити, очистити, нарізати соломкою. Капусту помити і нашаткувати. Картоплю помити, очистити і нарізати кубиками.

  • 02

    Моркву помити і нарізати соломкою. Обсмажити моркву з буряком і томатною пастою.

  • 03

    Філе нарізати кубиками або скибочками. Потім відварити в підсоленій воді близько 10 хвилин.

  • 04

    У каструлю до курки покласти картоплю і капусту. Через 15 хвилин додати буряк з морквою.

  • 05

    Варити до того моменту, коли овочі стануть м'якими. Подавати борщ з часником і сметаною.