🚚 Доставка Новою поштою від Zakaz.ua
Ця грузинська перша страва відрізняється незвичайною технологією приготування. Бульйон найчастіше готують з курки або іншої домашньої птиці, рідше з баранини. Концентрований м'ясний бульйон ділять на дві частини: одну загущають борошном, в іншу вводять збиті яйця. Причому правильно ввести яйця – ціла наука. Легку кислоту супу додає додавання лимонного, гранатового соку або оцту. Кислинка насичує страву особливим пікантним смаком і сприяє тому, щоб яєчний білок створив однорідну масу з бульйоном, при цьому не згорнувшись у некрасиві пластівці. Однак в Грузії чихиртму варять тільки з яєчного жовтка. Не дивлячись на те, що суп виходить досить густим, він зовсім не містить овочевої гущі.
Баранину промити під холодною водою, нарізати шматками, покласти в каструлю з водою, поставити на вогонь, періодично знімати пінку.
Витягнути з каструлі зварену баранину, бульйон процідити через сито.
Обсмажити в розігрітій сковороді на олії подрібнену цибулю, всипати до цибулі борошно, перемішати. У бульйон, який проціджений, покласти баранину, додати цибулю з борошном зі сковороди, поставити на вогонь, додати шафран, посолити і поперчити.
Окремо в іншій каструлі довести до кипіння оцет, після чого влити в суп. Довести до кипіння, прибрати з вогню.
Збити жовтки, влити трохи бульйону, додати суміш у суп, перемішати, підігріти, при цьому не доводити до кипіння. Прикрасити кінзою.