Чихиртма з баранини
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Чихиртма з баранини

Ця грузинська перша страва відрізняється незвичайною технологією приготування. Бульйон найчастіше готують з курки або іншої домашньої птиці, рідше з баранини. Концентрований м'ясний бульйон ділять на дві частини: одну загущають борошном, в іншу вводять збиті яйця. Причому правильно ввести яйця – ціла наука. Легку кислоту супу додає додавання лимонного, гранатового соку або оцту. Кислинка насичує страву особливим пікантним смаком і сприяє тому, щоб яєчний білок створив однорідну масу з бульйоном, при цьому не згорнувшись у некрасиві пластівці. Однак в Грузії чихиртму варять тільки з яєчного жовтка. Не дивлячись на те, що суп виходить досить густим, він зовсім не містить овочевої гущі.

Інгредієнти

  • Оцет винний - 1,5 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста - 1,5 шт.
  • Баранина - 350 г.
  • Борошно пшеничне - 1,5 ч. л.
  • Яйце куряче - 1,5 шт.
  • Шафран - за смаком
  • Олія рослинна - 1,5 ч. л.
  • Коріандр - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний горошком - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Баранину промити під холодною водою, нарізати шматками, покласти в каструлю з водою, поставити на вогонь, періодично знімати пінку.

  • 02

    Витягнути з каструлі зварену баранину, бульйон процідити через сито.

  • 03

    Обсмажити в розігрітій сковороді на олії подрібнену цибулю, всипати до цибулі борошно, перемішати. У бульйон, який проціджений, покласти баранину, додати цибулю з борошном зі сковороди, поставити на вогонь, додати шафран, посолити і поперчити.

  • 04

    Окремо в іншій каструлі довести до кипіння оцет, після чого влити в суп. Довести до кипіння, прибрати з вогню.

  • 05

    Збити жовтки, влити трохи бульйону, додати суміш у суп, перемішати, підігріти, при цьому не доводити до кипіння. Прикрасити кінзою.