🚚 Доставка Новою поштою від Zakaz.ua
Класичний цимес - традиційна страва єврейської кухні, яка являє собою солодке рагу з моркви, чорносливу та родзинок. В даний час у цієї страви багато варіантів, в тому числі і з м'ясом в якості інгредієнта, але наявність моркви і сухофруктів у страві традиційне. Моркву нарізають кружечками, намагаються робити це якомога тонше: від цього залежить тривалість термічної обробки і зовнішній вигляд готового блюда. Цимес готується із самих простих продуктів, але його вважають ласощами і люблять в усіх єврейських сім'ях. У перекладі на українську мову слово "цимес" означає щось смачне, особливе.
Курячий жир смажити в сковороді 15 хвилин. Чорнослив і родзинки замочити у воді з цукром.
Коли жир розтопиться, додати нарізану кружечками моркву і злегка обсмажити хвилин 4.
Додати разом з водою чорнослив, родзинки, посолити і тушкувати 30 хвилин.
Тушкувати цимес, періодично помішуючи, до м'якості моркви.