🚚 Доставка Новою поштою від Zakaz.ua
Назва риби "Дорада" походить від слова d'oro, що означає золото. Вона заслужила цю назву завдяки золотистій смужці, що проходить між очей. Існує декілька порад про те, як правильно вибрати і зберігати рибу дорадо. Поклавши рибину на долоню, дорада повинна лежати рівно, не звішуючи голову або хвіст. Тобто, головне правило визначення свіжості - дивитися на пружність. Після натискання на рибу, вона повинна швидко відновлювати свою форму, бути щільною та еластичною. Зябра свіжої дорадо повинні бути темно-червоного кольору, а м'якоть - світло-рожевою або білою і теж рівного кольору. У свіжої риби поверхня - чиста і блискуча. Маленьким дітям дорада навряд чи підійде, бо має дрібні кісточки.
Свіжу рибу дорада очистити від луски і плавників, голову і хвіст залишити, випатрати і помити.
Петрушку і часник дрібно порізати, викласти в невелику миску, залити 2 ст. ложки оливкової олії і перемішати.
Цибулю почистити і порізати великими шматочками. Помідори помити і порізати кільцями.
Рибу посолити всередині і зовні. Всередину риби укласти часточки цибулі і суміші орегано з часником. На деко, змащене оливковою олією, викласти часточки помідора, зверху рибу.
Змастити рибу зовні сумішшю, що залишилася, і укласти цибулю та помідори. Загорнути фольгою і поставити в духовку розігріту до 200 градусів.
Готувати протягом 20 хвилин. Потім фольгу розкрити і готувати ще 10 хвилин для появи піджареної скоринки.
Викласти на тарілку та прикрасити лимоном і зеленню.