🚚 Доставка Новою поштою від Zakaz.ua
Крем-брюле – класичний кремовий десерт з карамельною скоринкою. З французької назва цих ласощів дослівно перекладається як «обпалені вершки». Вершкова кремова маса зі шматочками ароматних фісташок гармонійно поєднується з хрусткою апетитною скоринкою з паленого цукру. Отримати золотисту карамельну скоринку можна також за допомогою випалювання кулінарним пальником верхньої поверхні формочки. І наостанок секрет отримання ніжної кремової маси. Випікати десерт необхідно до того моменту, коли края вже схопилися, а серединка залишилася злегка рідкою. Подавати до столу можна з біскоті – традиційним італійським печивом.
Духовку розігріти до 140°С. Влити в каструлю вершки, додати дрібно нарізані фісташки, стручок ванілі, цедру і 35 г. цукру. Готувати на середньому вогні, постійно помішуючи, цукор повинен повністю розчинитися. Довести суміш до кипіння, прибрати з вогню, залишити на 10 хвилин.
У мисці збити яєчні жовтки з 35 г. цукру. У велику миску перелити вершкову масу з каструлі, додати в неї яєчну суміш, ретельно перемішати.
Розлити суміш по формочках. Поставити форми на деко, в яке налита вода так, що вона покриває форми на половину. Випікати в духовці протягом 1 години.
Витягнути з духовки формочки, остудити, після чого прибрати їх в холодильник на 4 години.
Розігріти гриль, посипати цукор зверху в формочки на крем-брюле. Форми поставити на деко, заповнене льодом, поставити деко під гриль на 4 хвилин, цукор зверху повинен закарамелізуватися. Поставити форми знову в холодильник на 1-2 години, не більше.