Фрикадельки з тріски
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 20 хв

Фрикадельки з тріски

Як не любити ці дивовижні кульки з рибного або м'ясного фаршу? Вони повертають нас у безтурботне дитинство. А ще ці кульки дуже смачні і ароматні. Готувати рибні фрикадельки з тріски одне задоволення. Тріску можете взяти і заморожену. У цьому випадку дайте їй відтанути і відіжміть зайву рідину. У фарш можна додати подрібнений часник і будь-які спеції на Ваш смак. Крохмаль можете замінити манною крупою. Формуючи фрикадельки, попередньо намочіть руки. Так фарш не буде прилипати. Спробуйте обсмажити фрикадельки в клярі з борошна і збитого яйця. Подавати можна з томатним або сметанним соусом із зеленню. Пальчики оближеш.

Інгредієнти

  • Тріска - 600 г.
  • М'якоть білого хліба - 150 г.
  • Молоко - 150 мл.
  • Яйце - 1 шт.
  • Біле вино - 2 ст. л.
  • Петрушка - 1 пучок
  • Крохмаль - 2 ч. л.
  • Цукор - 0,5 ч. л.
  • Cіль - за смаком
  • Лимонний перець - за смаком
  • Чорний перець горошком - за смаком
  • Лавровий лист - за смаком
  • Соняшникова олія - 200 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Хліб підсушити в духовці близько 8-10 хвилин при температурі 100°С.

  • 02

    Тим часом підігріти молоко на невеликому вогні і потім замочити в ньому хліб.

  • 03

    Рибу промити під проточною водою і поставити її варитися на вогонь. Також в каструлю додати кілька лаврових листків, перець горошком і сіль за смаком.

  • 04

    Коли вода в каструлі закипить, зняти її з вогню. Рибу викласти на тарілку і дати їй охолонути.

  • 05

    Коли риба охолоне, зняти з неї шкурку і вибрати всі кістки.

  • 06

    Петрушку дрібно нарізати. Яйце злегка збити вилочкою. Хліб віджати від молока.

  • 07

    Змішати в мисці рибу, хліб, яйце, зелень, вино і крохмаль. Додати за смаком сіль і лимонний перець і добре вимішати до однорідного стану.

  • 08

    Прибрати фарш в холодильник хвилин на 30.

  • 09

    Потім сформувати з фаршу невеликі кульки і обсмажити їх у великій кількості олії (фритюрі), щоб кульки рівномірно просмажилися.