🚚 Доставка Новою поштою від Zakaz.ua
Фрікасе – французька страва, що складається зі шматочків смаженого або відварного білого м'яса з білим соусом і ароматними спеціями. Іншими словами, це повноцінне м'ясне рагу. З чого б не готувалося фрикасе, важливо дотримати всі технології приготування. Спочатку нарізані шматочки м'яса середнього розміру обваляти в борошні і злегка обсмажити, потім тушкувати їх в соусі (або в бульйоні) до повного приготування. У пропонованому рецепті ключовим інгредієнтом страви служить тріска. Філе тріски відрізняється своєю соковитістю і ніжністю, а лимонний сік як не є краще підкреслить пікантний аромат цієї білої риби. Кращий гарнір до фрикасе – відварений рис.
Якщо філе заморожене, розморозити його і промити.
Нарізати його на порційні шматочки. За смаком посолити і поперчити і обваляти в борошні.
Розігріти сковороду і розтопити на ній вершкове масло (приблизно 30-40 г.). Обсмажити на олії рибу до золотистого кольору (приблизно 1-2 хвилини) з кожного боку. Потім викласти рибу на тарілку.
Цибулю-шалот очистити і дрібно нарізати.
Для соусу потрібно: збити вершки з яєчним жовтком. У широкому сотейнику розтопити масло, що залишилося і на середньому вогні спасерувати порізану цибулю-шалот.
Потім в сотейник додати вино і, збільшивши нагрівання, кип'ятити, поки рідина не випарується на третину.
Після чого додати лавровий лист і збиті вершки. Все посолити і поперчити за смаком. Перемішати і довести до кипіння.
Коли соус закипить, додати в сотейник смажене філе. Зменшити вогонь і протушкувати ще хвилин 8-10.
Після цього зняти з вогню і прикрасити страву січеную петрушкою.