Фрікасе з білої риби
Кількість порцій - 4
Час приготування - 50 хв

Фрікасе з білої риби

Фрікасе – французька страва, що складається зі шматочків смаженого або відварного білого м'яса з білим соусом і ароматними спеціями. Іншими словами, це повноцінне м'ясне рагу. З чого б не готувалося фрикасе, важливо дотримати всі технології приготування. Спочатку нарізані шматочки м'яса середнього розміру обваляти в борошні і злегка обсмажити, потім тушкувати їх в соусі (або в бульйоні) до повного приготування. У пропонованому рецепті ключовим інгредієнтом страви служить тріска. Філе тріски відрізняється своєю соковитістю і ніжністю, а лимонний сік як не є краще підкреслить пікантний аромат цієї білої риби. Кращий гарнір до фрикасе – відварений рис.

Інгредієнти

  • Філе тріски - 600 г.
  • Вершки (жирність 30%) - 200 мл.
  • Напівсолодке вино - 200 мл.
  • Цибуля-шалот - 3 шт.
  • Яєчний жовток - 1 шт.
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Борошно - 2 ст. л.
  • Вершкове масло - 60 г.
  • Петрушка - за смаком
  • Cіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Якщо філе заморожене, розморозити його і промити.

  • 02

    Нарізати його на порційні шматочки. За смаком посолити і поперчити і обваляти в борошні.

  • 03

    Розігріти сковороду і розтопити на ній вершкове масло (приблизно 30-40 г.). Обсмажити на олії рибу до золотистого кольору (приблизно 1-2 хвилини) з кожного боку. Потім викласти рибу на тарілку.

  • 04

    Цибулю-шалот очистити і дрібно нарізати.

  • 05

    Для соусу потрібно: збити вершки з яєчним жовтком. У широкому сотейнику розтопити масло, що залишилося і на середньому вогні спасерувати порізану цибулю-шалот.

  • 06

    Потім в сотейник додати вино і, збільшивши нагрівання, кип'ятити, поки рідина не випарується на третину.

  • 07

    Після чого додати лавровий лист і збиті вершки. Все посолити і поперчити за смаком. Перемішати і довести до кипіння.

  • 08

    Коли соус закипить, додати в сотейник смажене філе. Зменшити вогонь і протушкувати ще хвилин 8-10.

  • 09

    Після цього зняти з вогню і прикрасити страву січеную петрушкою.