🚚 Доставка Новою поштою від Zakaz.ua
Гіркий шоколадно-апельсиновий мус - це чудові ласощі, що створюють відчуття справжнього свята. Для приготування мусу зазвичай беруть гіркий шоколад, але деякі господині змішують гіркий шоколад з молочним. У процесі приготування мусу важливо не збивати яєчні білки дуже сильно, коли верхівки піків падають, білки вже готові для введення в шоколадну суміш. Готовий мус можна зберігати в холодильнику до 2-х днів, накривши пергаментним папером. Його можна подати як десерт або використовувати при приготуванні бісквітного торта. Також мус можна подавати як сам по собі, так і разом з морозивом.
Зняти апельсинову цедру, висушити, перемолоти в кавомолці, після чого замочити в мисці з лікером на 30 хвилин.
Шоколад розламати на шматочки, викласти шматки шоколаду разом з нарізаним на шматки маслом в миску, поставити на водяну баню, розтопити, помішуючи до однорідної маси.
Збити яєчні жовтки до загустіння. Прибрати з вогню шоколадну масу, вмішати в неї збиті жовтки, лікер разом з цедрою, міксером всю масу збити до однорідної консистенції. Остудити при кімнатній температурі.
Окремо збити охолоджені вершки, в іншій мисці змішати білки з сіллю. Вмішати в шоколадну масу спочатку вершкову масу, після додати білкову, спочатку перемішати ложкою, потім за допомогою міксера.
Викласти мус по креманкам, дати настоятися 15-20 хвилин, після чого можна подавати.