🚚 Доставка Новою поштою від Zakaz.ua
Всім відомо, що печінка - один із самих корисних м'ясних продуктів, який є для людини джерелом легкозасвоюваного заліза. У ній містяться дефіцитні амінокислоти, маса вітамінів і мінералів. Страви з печінки обов'язково повинні бути в раціоні будь-якої людини, а особливо тих, хто ще росте і, звичайно, тих, хто відчуває підвищені фізичні або розумові навантаження. Основний інгредієнт запропонованого рецепта - яловича печінка. Найголовніша порада: не пережарьте печінку! Тоді вона вийде смачною, ніжною і вбере аромати інших інгредієнтів: хересу, апельсинового соку і морквяно-цибулевого гарніру. Ці складові нашої страви щедро поділяться з печінкою своїми апетитними ароматами.
Печінку промити, звільнити її від плівок і судин, нарізати продовгуватими шматочками, приблизно 1 см. завтовшки.
Цибулю дрібно нарізати.
Моркву натерти на крупній тертці.
Зняти цедру з апельсина. Вичавити сік.
Цедру злегка обсмажити на розжареній олії, додати в олію цибулю, обсмажувати до золотистого кольору. До обсмаженої цибулі додати моркву, помішуючи, готувати, поки морква не стане м'якою і не віддасть свій колір цибулі, додати сіль і цукор.
Влити апельсиновий сік, перемішати і зняти з вогню.
Шматки печінки панірувати в борошні. На іншій сковороді обсмажити на сильному вогні печінку дуже недовго, не більше 2-3 хвилин, до рум'яної скоринки.
Посолити, влити херес, трохи випарити. Потім викласти поверх печінки морквяний гарнір разом із соком, накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні 10-12 хвилин. В кінці вогонь погасити і залишити на плиті на 7-10 хвилин.