🚚 Доставка Новою поштою від Zakaz.ua
Традиційну слов'янську Масленницу неможливо уявити без млинців. У російській кухні здавна існувала величезна кількість рецептів млинців. Млинці пекли в основному з дріжджового тіста, а мука бралася сама різна: гречана, пшенична, вівсяна, просяна, ячмінна, горохова. Для того щоб гречані млинці вдалися, необхідний грамотний рецепт тіста і гарна сковорідка, достатньо розігріта і безпосередньо перед випічкою змащена тонким шаром масла. Також слід правильно розрахувати кількість тіста для кожного млинця і відрегулювати вогонь. Без всякого сумніву, ніжні, легкі гречані міні-млинці з копченим лососем та ікрою - унікальне створення в кулінарному світі.
Змішати в мисці цукор і дріжджі, поступово вливати в суміш молоко, не перестаючи змішувати. Окремо в мисці змішати просіяне пшеничне та гречане борошно, зробити гірку з борошна, в центрі в ямку влити яєчні жовтки і молочну суміш. Ретельно перемішати, поставити в тепле місце на 45 хвилин.
Розтопити вершкове масло на водяній бані, влити в тісто. Яєчні білки окремо збити до піни. Обережно вмішати білки в тісто.
Розігріти сковороду, налити 1 ст. л. рослинної олії. Викладаючи по 0,5 ст. л. тіста на сковороду, насмажити млинців. На одній стороні смажити протягом 1 хвилини, перевернути на іншу - обсмажити протягом 30 секунд. Після, готові млинці остудити.
При подачі викласти млинці на тарілку, на млинці викласти шматочок нарізаної риби, на рибу половину чайної ложки сиру, зверху на сир чверть чайної ложки ікри. Прикрасити кропом.