🚚 Доставка Новою поштою від Zakaz.ua
Хрустка курка в лимонному соусі – традиційна китайська страва зі шматочків курячої грудки, замаринованої в кисло-солодкому соусі і обсмаженої кілька разів в клярі. Курочка виходить особливо смачною: ніжна і соковита всередині з хрусткою скоринкою зовні і вираженим лимонним смаком. Для приготування хрусткої курочки найкраще використовувати вок – глибоку китайську сковорідку круглої форми з опуклим дном невеликого діаметру. У сковороді дотримується однаковий температурний режим, що сприяє появі рівномірної хрусткої скоринки. Червоне солодке вино можна замінити рисовим. У маринад додайте терту лимонну цедру. Подавати страву можете з рисом або локшиною.
М'ясо нарізати на середні смужки, покласти в миску. Залити соєвим соусом, додати вино, подрібнену зелену цибулю, тертий імбир, дрібно нарізаний часник, ретельно перемішати. Поставити в холодильник на 1 годину (ще краще на ніч).
У миску з куркою додати збите яйце, перемішати. Обваляти м'ясо в борошні. Розігріти сковороду до температури 190ºС, налити олію на чверть глибини сковороди.
Викласти на сковороду половину курки, обсмажити з кожного боку по 3,5-4 хвилини. Після, перекласти на паперовий рушник. Обсмажити другу половину м'яса, і також обсушити.
Після, викласти все м'ясо знову в сковороду, обсмажити протягом декількох хвилин до золотистого кольору і хрусткої скоринки. Обсушити.
Змішати в мисці лимонний сік, цукор, сіль, кунжутну олію, 0,5 ч. л. борошна і бульйон. Ретельно перемішати.
Розігріти на середньому вогні сковороду, вилити лимонний соус, довести до загустіння, постійно помішуючи. Додати курку, перемішати. Подавати відразу ж.