Яблучні мафіни під ванільним соусом
Кількість порцій - 15
Час приготування - 1 г 20 хв

Яблучні мафіни під ванільним соусом

Хочете зробити смачні солоденькі мафіни (іншими словами кекси) в домашніх умовах? Пропонуємо рецепт таких кексів з яблуком. Їх плюс - м'яке і пухке тісто. Вони наскрізь просякнуті ароматом яблук з корицею - запашне і смачне поєднання. Ці мафіни відмінно підуть з чаєм вранці, їх можна давати дітям до школи з собою, брати на роботу, щоб з'їсти в обідню перерву або пригощати друзів за вечерею. Словом, якщо вам ніколи або лінь готувати ванільний соус, в принципі, можна обійтися і без нього. Але він надає особливий смак і ніжність кексу. Впевнені, такі кекси - відмінний варіант для приємного чаювання.

Інгредієнти

  • Вершкове масло або маргарин - 200 г
  • Цукор - 350 г
  • Ванільний цукор - 4 ч.л
  • Яйця - 6 шт.
  • Кефір - 250 мл.
  • Яблука - 2 шт.
  • Мелена кориця - 2 ч.л.
  • Розпушувач - 2 ч.л
  • Борошно пшеничне - 300 г
  • Молоко - 300 мл
  • Картопляний крохмаль - 2 ст.л.

Етапи приготування

  • 01

    Яблука очистити від шкірки, видалити серцевину і нарізати середніми кубиками. Посипати корицею (якщо не любите її, можна не додавати) і перемішати.

  • 02

    Вершкове масло залишити при кімнатній температурі до розм'якшення, потім з'єднати його зі склянкою цукру і 2 ч.л. ванільного цукру і розтерти.

  • 03

    У цю масу збити 3 яйця і перемішати все до однорідності.

  • 04

    Туди додати кефір та яблука і ще раз все перемішати.

  • 05

    У цю масу просіяти борошно з розпушувачем, ще раз перемішати до отримання однорідного тіста.

  • 06

    Духовку розігріти до 180°C. Формочки змастити вершковим маслом (силіконові змащувати не потрібно) і заповнити тістом на 2/3. Випікати в розігрітій духовці 30-35 хвилин.

  • 07

    Тим часом приготувати соус. Молоко довести до кипіння і відставити з вогню. Дати трохи охолонути.

  • 08

    Решту яєць розділити на жовтки і білки (білки не знадобляться). Жовтки розтерти з цукром, що залишився і ванільним цукром. Додати крохмаль і добре перемішати. Влити гаряче молоко (воно не повинно бути занадто гарячим, щоб яйця не згорнулися) і ще раз перемішати до однорідності.

  • 09

    Цю масу поставити на водяну баню і, помішуючи, проварити до загустіння. Дати трохи охолонути.

  • 10

    Готові мафіни добре остудити і викласти на них соус. Подавати відразу ж.