Ікра із оселедця
Кількість порцій - 4
Час приготування - 20 хв

Ікра із оселедця

Оселедець - дуже затребуваний продукт. Ця, здавалося б, не дуже презентабельна риба, користується постійним попитом. По-перше, вона доступна за ціною широкому колу покупців, по-друге, оселедець хороший за своїми смаковими якостями, а по-третє, як будь-яка риба, він дуже корисний для здоров'я. Ні з однієї риби, мабуть, не придумано стільки страв, як із оселедця. В основному він вживається в кухні холодного стола. З нього готують різні салатики, закуски. Запропонована "Ікра із оселедця" - відмінна холодна закуска. Її можна їсти з картопляним пюре, намазувати на бутерброди, фарширувати нею італійську пасту (наприклад, великі ракушки) або варені яйця. Також "Ікра з оселедця" ідеально поєднується з млинцями та оладками.

Інгредієнти

  • Масло вершкове - 200 г.
  • Оселедець - 1 шт.
  • Сир плавлений - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Відварити моркву до напівготовності, після остудити. Рибу очистити від кісток і шкіри.

  • 02

    Пропустити через м'ясорубку суміш оселедця, масла, моркви і плавленого сиру. Охолодити ікру в холодильнику.

  • 03

    Подається ікра намазаною на хліб, або як окрема закуска.