Кекс із кабачком і горіхами
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 30 хв

Кекс із кабачком і горіхами

Ви коли-небудь готували кекс із кабачка? Спробуйте приготувати цю овочеву випічку. Кабачок - досить затребуваний в кулінарії овоч, який є інгредієнтом великої кількості страв. У запропонованому рецепті кабачок виступає в незвичній для себе ролі - основного інгредієнта солодкого кексу. Тісто, до складу якого входить рослинна клітковина, корисне, у нього приємна структура. Замість фініків у цьому рецепті можна використовувати родзинки або в'ялений інжир. Перевірити готовність випічки зручно за допомогою дерев'яної зубочистки. Кекс за цим рецептом виходить пишним і м'яким.

Інгредієнти

  • Борошно - 300 г.
  • Розпушувач - 1 ч. л.
  • Кориця - 1 ч. л.
  • Харчова сода - 0,5 ч. л.
  • Коричневий цукор - 50 г.
  • Кабачок - 1 шт.
  • Фініки без кісточок - 100 г.
  • Волоські горіхи - 50 г.
  • Соняшникова олія - за смаком
  • Вершкове масло - за смаком
  • Яйця - 2 шт.
  • Ваніль - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка

Етапи приготування

  • 01

    Розігріти духовку до 180°С. Змастити вершковим маслом форму для випічки і застелити папером для випікання. Кабачок натерти на тертці. Волоські горіхи та фініки змолоти.

  • 02

    Просіяти борошно у велику миску. Додати розпушувач, соду, корицю і цукор, розмішати.

  • 03

    Додати кабачок, горіхи і фініки. Добре перемішати.

  • 04

    У маленькій мисці з'єднати соняшникову олію, яйця і ваніль, злегка збити. Влити в борошняну суміш і ретельно розмішати. Вилити тісто в підготовлену форму.

  • 05

    Запікати 50 хвилин. Залишити на 5 хвилин остигати у формі. Подавати, нарізавши скибочками, з вершковим маслом.