🚚 Доставка Новою поштою від Zakaz.ua
Мало кому відомо, що вперше кава була відкрита у Варшаві. А рецепт кави по-варшавськи став візитною карткою всіх престижних кафе польської столиці ще в 18-му столітті. Вважається, що у Варшаві варили каву виключно смачно, роблячи напій особливо міцним і ароматним. Однак, кава по-варшавськи - це зовсім не чорна кава, а kawa smetanka або кава з молоком. Таку каву можна пити і без цукру, але хто любить - відразу в молоко кладуть цукор і насипають трохи меленої кориці і ванільного цукру. Особливо гарна кава по-варшавськи для тих, хто зранку не снідає: молоко досить калорійне і напоєм цілком можна зарядитися енергією на півдня.
Молоко налити в широкий плаский посуд, поставити в духовку при температурі 100°C, томити молоко, знімаючи пінку по мірі її утворення.
Зварити чорну каву, процідити її, перелити в каструлю, додати топлене молоко і цукор. Знову довести каву до кипіння.
Перед подачею каву розлити по чашках, зверху покласти гарячу молочну пінку і відразу подавати.