Курка по-герцогськи
Кількість порцій - 4
Час приготування - 35 хв

Курка по-герцогськи

Куряче м'ясо універсальне: його можна готувати на грилі, на вогні, в вок-сковороді, запікати в духовці, варити або смажити на сковороді. Курка по-герцогськи - один з безлічі смачних рецептів приготування курячих страв. Якщо строго дотримуватися дієти, але при цьому не відмовляти собі в улюблених м'ясних ласощах, для страви бажано вибирати грудки найбільш молодої птиці, молоде м'ясо набагато корисніше і більш дієтичне, ніж старе. Готове м'ясо кладуть на сервіровочні тарілки, поливають соусом, прикрашають зеленню і відразу подають до столу.

Інгредієнти

  • Грудинка куряча - 4 шт.
  • Масло вершкове - 1,5 ст. л.
  • Олія рослинна - 2 ч. л.
  • Бульйон курячий - 4 ст. л.
  • Портвейн - 4 ст. л.
  • Вершки 10% - 4 ст. л.
  • Бренді - 2 ст. л.
  • Яйце куряче - 1,5 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Розігріти сковороду, покласти в сковороду вершкове масло і влити рослинну олію. Викласти курячі грудки, обсмажувати до золотистого кольору.

  • 02

    Додати до курки в сковороду бульйон і бренді, тушкувати до готовності курки. Перекласти готове м'ясо на гарячі тарілки.

  • 03

    Змішати в невеликій каструлі вершки і яєчні жовтки, перемішати. Поставити на вогонь, нагріти, але не доводити до кипіння. Влити в суміш жовтків і вершків теплий бренді, підпалити. Коли соус вигорить, полити ним курку на тарілці, подавати відразу ж.