Курка з білим вином і мигдалем
Кількість порцій - 6
Час приготування - 30 хв

Курка з білим вином і мигдалем

Куряче м'ясо - самий дієтичний вид м'яса, а біле м'ясо курячих грудок по праву вважається найкориснішим. Вміст у ньому холестерину мінімальний. Менше тільки в рибі. Готуються курячі грудки без всяких складнощів: просто і швидко, оскільки в них мало сполучної тканини. Але потрібно враховувати такий момент: якщо готувати куряче філе занадто довго, воно може стати сухуватим. Це пояснюється тим, що в ньому мало жиру. Тому будьте уважні і не перестарайтеся, обсмажуючи курячі грудки. Зверніть увагу на те, що один із інгредієнтів запропонованого рецепта - алкоголь. Вино використовується біле сухе

Інгредієнти

  • Грудка куряча - 6 шт.
  • Спеції - за смаком
  • Сік лимонний - 30 мл.
  • Мигдаль - 50 г.
  • Часник - 1 шт.
  • Вино біле сухе - 80 мл.
  • Масло вершкове - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Розігріти сковороду з вершковим маслом, викласти на неї курку, обсмажити з обох боків до золотистої скоринки. Додати до курки лимонний сік, спеції за смаком, готувати ще 2-3 хвилини. Витягнути курку зі сковороди.

  • 02

    Додати в сковороду мигдаль, нарізаний тонкими смужками, подрібнений часник і додати трохи вершкового масла. Обсмажувати до золотистого кольору горіхів.

  • 03

    Влити в сковороду вино, додати курку, через декілька хвилин, прибрати з вогню. Подавати відразу ж.