🚚 Доставка Новою поштою від Zakaz.ua
Маринована капуста з буряком - це дуже універсальне і бюджетне блюдо. Вона швидко готується і яскраво виглядає, до неї не подають додаткових спецій, приправ і соусів. Лише любителі гострого можуть додати перчик і чилі для гостроти. Капусту для маринування краще брати пізніх сортів, щоб вона була пружна і не млява. Оцет, сіль і цукор кожен додає на свій смак. Від буряка і моркви в маринованій капусті потрібен тільки колір і запах, тому їх нарізають побільше. Капусту ріжуть тільки квадратами або прямокутниками, якщо її нашаткувати - вийде несмачно. На гарнір підійде картопля, макаронні вироби, каші, рис. Добре подавати мариновану капусту до м'яса і птиці.
У каструлю налити воду, поставити на вогонь, довести до кипіння, додати у воду оцет, сіль і цукор. Перемішати, цукор повинен розтанути. Остудити суміш.
Моркву і буряк очистити, нарізати кружечками. Часник очистити і нарізати шматочками.
Капусту нарізати середніми шматочками. В окрему каструлю викласти шарами овочі, спочатку капусту, на капусту моркву і буряк, зверху часник і запашний перець, знову шар капусти, моркви і буряка, наприкінці має бути кілька шарів овочів. Залити шари підготовленим маринадом.
Накрити зверху пресом, залишити на 4-7 днів маринуватися. Після, перекласти в банки, зберігати в холодильнику. При подачі капусту нарізати маленькими шматочками.