🚚 Доставка Новою поштою від Zakaz.ua
Морква - смачний і корисний овоч, дуже затребуваний в кулінарії. Запропонований рецепт - один із варіантів використання моркви у випічці. Морквяна випічка з'явилася дуже давно: в кінці 16-го століття, а в кінці 60-х років минулого століття виявилася на піку популярності. Не здає свої позиції вона і зараз, оскільки вважається "здоровою" випічкою. Крім моркви в нашому рецепті використовують родзинки і горіхи. Чому в назві рецепту "морквяні слайси"? У рецептах стало часто зустрічатися слово "слайс". У перекладі з англійської "slice" означає "шар, шматок, скибочка". У нашому випадку морквяні слайси - порційні шматочки морквяної випічки.
Розігріти духовку до 180ºС. Застелити пекарським папером прямокутну форму для запікання розмірами 20х30 см. Моркву очистити і натерти на тертці. Горіхи дрібно посікти. Шоколад поламати.
Просіяти в миску борошно, розпушувач, запашний перець і соду. Додати цукор, моркву, родзинки і горіхи. Розмішати.
Змішати яйця з оливковою олією. Влити їх в суміш сухих інгредієнтів. Ретельно перемішати. Перелити масу у форму для запікання і розрівняти поверхню ложкою.
Випікати в духовці протягом 25 хвилин. Остудити.
Для ганаша в маленькій каструлі нагріти вершки до точки, близької до кипіння. Зняти з вогню і додати шоколад. Дати йому розтанути, розмішати.
Рясно змастити ганашем корж, дати глазурі застигнути і нарізати порційними шматочками.