Морквяні слайси з білим шоколадом
Кількість порцій - 12
Час приготування - 45 хв

Морквяні слайси з білим шоколадом

Морква - смачний і корисний овоч, дуже затребуваний в кулінарії. Запропонований рецепт - один із варіантів використання моркви у випічці. Морквяна випічка з'явилася дуже давно: в кінці 16-го століття, а в кінці 60-х років минулого століття виявилася на піку популярності. Не здає свої позиції вона і зараз, оскільки вважається "здоровою" випічкою. Крім моркви в нашому рецепті використовують родзинки і горіхи. Чому в назві рецепту "морквяні слайси"? У рецептах стало часто зустрічатися слово "слайс". У перекладі з англійської "slice" означає "шар, шматок, скибочка". У нашому випадку морквяні слайси - порційні шматочки морквяної випічки.

Інгредієнти

  • Борошно - 200 г.
  • Розпушувач - 1 ч. л.
  • Мелений духмяний перець - 0,5 ч. л.
  • Сода - 0,5 ч. л.
  • Коричневий цукор - 50 г.
  • Морква - 1 шт.
  • Родзинки - 50 г.
  • Горіхи - 50 г.
  • Яйця - 3 шт.
  • Оливкова олія - 2 ст. л.
  • Вершки - 100 мл.
  • Білий шоколад - 250 г.

Етапи приготування

  • 01

    Розігріти духовку до 180ºС. Застелити пекарським папером прямокутну форму для запікання розмірами 20х30 см. Моркву очистити і натерти на тертці. Горіхи дрібно посікти. Шоколад поламати.

  • 02

    Просіяти в миску борошно, розпушувач, запашний перець і соду. Додати цукор, моркву, родзинки і горіхи. Розмішати.

  • 03

    Змішати яйця з оливковою олією. Влити їх в суміш сухих інгредієнтів. Ретельно перемішати. Перелити масу у форму для запікання і розрівняти поверхню ложкою.

  • 04

    Випікати в духовці протягом 25 хвилин. Остудити.

  • 05

    Для ганаша в маленькій каструлі нагріти вершки до точки, близької до кипіння. Зняти з вогню і додати шоколад. Дати йому розтанути, розмішати.

  • 06

    Рясно змастити ганашем корж, дати глазурі застигнути і нарізати порційними шматочками.