М'ясний паштет із фісташками
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г 50 хв

М'ясний паштет із фісташками

Незамінний рецепт при підготовці до великих застіль: просто, смачно і ефектно. Фарш для паштету може бути яловичий або курячий. Перед тим як перекрутити м'ясо в м'ясорубці його потрібно очистити від жиру і плівок. Його треба перекрутити кілька разів поспіль, а краще перемолоти в блендері до однорідності. При покупці фісташок, слід вибирати горішки з вже трохи відчиненою шкаралупою. Якщо шкаралупа закрита, то горіх ще незрілий. Зрілі фісташки всередині блідо-зеленого кольору, з легким фіолетовим відтінком. М'ясний паштет з фісташками гідно урізноманітне асортимент закусок на святковому столі і неодмінно припаде до смаку всім гостям. Готовий паштет можна заморозити і зберігати в морозилці.

Інгредієнти

  • Фарш із яловичини - 900 г.
  • Сухарі товчені - 1 склянка
  • Фісташки зелені - 0,5 склянки
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Часник - 3 зубчика
  • Петрушка - 50 г.
  • Яйце - 1 шт.
  • Бренді - 50 мл.
  • Вершки 48% - 50 мл.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Кмин - за смаком
  • Багет французький - за смаком
  • Соняшникова олія - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    У великій мисці змішати фарш, сухарі, фісташки, дрібно нарізану цибулю, подрібнений часник і петрушку, сире яйце, бренді, вершки, сіль, перець і кмин. Акуратно, але добре перемішати.

  • 02

    Змастити маслом форму для випікання і викласти приготовану м'ясну масу. Злегка притиснути і накрити фольгою. Поставити в глибоке деко і залити гарячою водою так, щоб вона на половину доходила до форми. Випікати 1,5 години в заздалегідь розігрітій до 180°C духовці.

  • 03

    Після запікання остудити і залишити на ніч у холодильнику.

  • 04

    Зрізати бокові частини з паштету і викласти на тарілку. Порізати тонкими шматочками і подавати з тонко нарізаним багетом.