Омлет із тофу з оливками
Кількість порцій - 5
Час приготування - 30 хв

Омлет із тофу з оливками

Омлет із тофу з оливками - це дуже просте і смачне блюдо. За смаком, запахом і способом приготування воно нагадує яєчню з помідорами, але до його складу не входять яйця. З овочами, що входять в рецепт омлету, можна сміливо експериментувати. Червоні помідори можна замінити зеленими. Деякі кулінари додают в омлет болгарський перець, який добре гармонує з іншими інгредієнтами. Тушковані помідори надають страві приємну кислинку, а кабачки особливий шарм і ніжність. Разом же помідори з кабачками створюють прекрасне смакове поєднання. Готову страву посипають кунжутним насінням і петрушкою або насінням білої гірчиці з орегано та базиліком.

Інгредієнти

  • Оливкова олія - 6 ст. л.
  • Картопля - 3 шт.
  • Оливки - 100 г.
  • Кабачки - 1 шт.
  • Солодкий перець - 3 шт.
  • Помідор - 2 шт.
  • Кріп - 1 пучок
  • Тофу - 100 г.
  • Сир твердий - 100 г.
  • Кумин - 1 щіпка
  • Імбир - 1 ч. л.
  • Чорний мелений перець - 1 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    Ретельно промити й нарізати окремо кубиками овочі: картоплю, кабачок, перець і помідори.

  • 02

    Нагріти олію в сковороді і всипати дрібку кумина, дрібно нарізаний імбир. Тушкувати суміш 5 хвилин на повільному вогні.

  • 03

    Додати в сковороду картоплю і обсмажувати 10 хвилин до напівготовності.

  • 04

    Додати до картоплі кабачок і перець, тушкувати 15 хвилин і додати помідори. Накрити кришкою.

  • 05

    Подрібнити в блендері тофу до однорідної консистенції. Додати 2 ст. л. води і чорний перець.

  • 06

    Залити овочі сумішшю тофу із спеціями, перемішати, закрити кришкою і тушкувати 10 хвилин.

  • 07

    Промити оливки і додати їх у сковороду.

  • 08

    Натерти на тертці сир, дрібно нарізати кріп, посипати омлет, накрити кришкою і залишити тушкуватися на повільному вогні до розплавлення сиру.