Овочі по-керальски
Кількість порцій - 5
Час приготування - 55 хв

Овочі по-керальски

Кухня Керали (індійська кухня) відображає культурне життя і традиції місцевих жителів, які населяють цей штат. Складена з вегетаріанських і невегетаріанское страв, керальская кухня змінюється від регіону до регіону. Основними інгредієнтами є кокос, тропічні фрукти, овочі, дав (бобові), різні крупи і морепродукти. Овочі по-керальскі - рецепт одного з безлічі вегетаріанських страв Керали. Всілякі трави та спеції, такі як листя каррі, кінза, м'ята, кардамон, гвоздика, кориця, чилі і імбир додають неповторний аромат керальскій їжі. Приготувати овочі по-керальскі можна і в мультиварці. Подають страву, прикрасивши гілочками петрушки.

Інгредієнти

  • Баклажани - 1 шт.
  • Цукіні - 200 г.
  • Картопля - 450 г.
  • Стручкова квасоля - 100 г.
  • Помідори - 450 г.
  • Зелена цибуля - 1 пучек
  • Овочевий бульйон - 200 мл.
  • Вершкове масло - 50 г.
  • Часник - 2 зубчики
  • Коріандр - 2 ст. л.
  • Куркума - 2 ч. л.
  • Чилі - 2 ч. л.
  • Петрушка - за смаком
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    У добре розігріту олію покласти подрібнений часник і дрібно нарізану зелену цибулю. Додати коріандр, куркуму, порошок чилі.

  • 02

    Обсмажити спеції, помішуючи, протягом 2 хвилин.

  • 03

    Картоплю і баклажани нарізати кубиком 2,5 см., цукіні і помідори - кружечками, стручкову квасолю - шматочками 2,5 см. в діаметрі.

  • 04

    Додати помідори, влити бульйон, посолити за смаком. Додати овочі, які залишились, і бульйон. Посолити.

  • 05

    Ретельно перемішати, закрити кришку і тушкувати 40 хвилин. Готувати, періодично перемішуючи. Додати петрушку.