Печена картопля із салатом і прошуто
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 10 хв

Печена картопля із салатом і прошуто

Особливість запропонованого рецепту в тому, що складові частини отриманої в результаті страви готуються окремо. У духовці запікається до м'якості картопля. Обсмажується на сковороді (на сильному вогні) шинка прошутто. Із шпинату, консервованої кукурудзи і селери готується салат зі смачною, насиченою заправкою. Всі три складові "зустрічаються" безпосередньо на сервірувальній тарілці. Порада: після запікання в духовці можна зробити розріз на кожній картоплині вздовж, а можна зробити по два глибоких хрестоподібних розрізи, не прорізаючи до кінця, так, щоб кожна картопля поділялася на чотири частини.

Інгредієнти

  • Картопля - 4 шт.
  • Прошуто - 4 шт.
  • Кукурудза консервована - 310 г.
  • Стебло селери - 2 шт.
  • Шпинат - 100 г.
  • Сік томатний - 2,5 ст. л.
  • Оцет винний червоний - 1,5 ст. л.
  • Олія оливкова - 2 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Духовку розігріти до 200°C. Ретельно вимити картоплю. Покласти картоплю на деко, поставити в духовку, випікати протягом 1 години.

  • 02

    Змішати в мисці томатний сік, оливкову олію і оцет. Посолити і поперчити за смаком.

  • 03

    На розігрітій сковороді обсмажити шинку на сильному вогні, після чого нарізати шматочками.

  • 04

    Перекласти картоплю на дошку, зробити розріз уздовж.

  • 05

    Змішати шпинат, кукурудзу і нарізану селеру. Додати дві третини заправки.

  • 06

    Картоплю викласти на тарілки, полити зверху третиною соусу, в кожну викласти салат, зверху покласти шинку. Прикрасити зеленню.