🚚 Доставка Новою поштою від Zakaz.ua
У запропонованому рецепті використовується сушений інжир. Треба відзначити, що сушений інжир тривалий час зберігає свої корисні властивості. Якщо хочете зменшити час його варіння, інжир потрібно попередньо замочити на ніч і відварити до м'якості в тій же воді. Кількість води обумовлюється в рецепті. Готовому пирогу потрібно дати час для охолодження, при цьому не виймати його з форми. За допомогою тонкого ножа пиріг відокремити від стінок, накривши тарілкою, перевернути і обережно витягти з форми, а потім, накривши іншою тарілкою, перевернути ще раз. Хочете, щоб Ваш пиріг став ще смачніше? Приготуйте його заздалегідь і помістіть в герметичний контейнер на один день при кімнатній температурі.
Відварити інжир в каструлі з киплячою водою протягом 35-40 хвилин, при закритій кришці. Перекласти в блендер, додати до інжиру віскі і ваніль. Збити до однорідної маси.
Духовку розігріти до температури 175°C, висипати горіхи на деко, поставити деко в духовку на 8-10 хвилин. Витягнути із духовки, остудити, подрібнити великими шматочками.
У мисці змішати борошно і пекарський порошок, додати сіль, соду, корицю і мускатний горіх.
Збити міксером суміш цукру, вершкового масла і яєць, протягом 3 хвилин.
Додати в масляну суміш подрібнений інжир, поступово додавати борошняну суміш, не перестаючи збивати, замісити тісто.
Додати в тісто дрібно нарізані горіхи, викласти суміш у змащену форму для випікання, поставити в духовку на 75 хвилин.