🚚 Доставка Новою поштою від Zakaz.ua
Цей пиріг рекомендується робити ввечері, тоді за ніч він охолоне і повністю просочиться. Яблука краще брати кисло-солодкі, щоб смак пирога був живий, натуральний, з кислинкою. Потерті яблука надають пирогу шаруватість, а якщо порізати їх брусочками, то це додасть їм однорідності. Пиріг виходить дуже смачний і досить ситний, тому відмінно підходить для повноцінного сніданку з чашкою чаю або кави. Пиріг з яблуками і манкою дуже легко готується, так як не потрібно готувати тісто і на цьому істотно заощаджується час приготування. Перед подачею пиріг присипають цукровою пудрою, прикрашають ягодами або кулькою морозива.
Змішати в мисці борошно, манну крупу, 120 г. цукру і соду. Перемішати.
Яблука очистити від шкірки і серцевини, натерти на тертці. Скропити яблучне пюре лимонним соком. Додати до яблук цукор, що залишився і корицю.
Змастити форму маслом, викладати суміш необхідно шарами, спочатку шар борошняної суміші, після - шар яблучного пюре. Повторити так кілька разів, самий верхній шар повинен бути яблучний.
Залити пиріг киплячим молоком, викласти шматочки вершкового масла.
Розігріти духовку до температури 180-200ºС, випікати протягом 40-50 хвилин.