Пиріг з яблуками і манкою
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Пиріг з яблуками і манкою

Цей пиріг рекомендується робити ввечері, тоді за ніч він охолоне і повністю просочиться. Яблука краще брати кисло-солодкі, щоб смак пирога був живий, натуральний, з кислинкою. Потерті яблука надають пирогу шаруватість, а якщо порізати їх брусочками, то це додасть їм однорідності. Пиріг виходить дуже смачний і досить ситний, тому відмінно підходить для повноцінного сніданку з чашкою чаю або кави. Пиріг з яблуками і манкою дуже легко готується, так як не потрібно готувати тісто і на цьому істотно заощаджується час приготування. Перед подачею пиріг присипають цукровою пудрою, прикрашають ягодами або кулькою морозива.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 200 г.
  • Крупа манна - 200 г.
  • Цукор - 150 г.
  • Кориця - 1 ч. л.
  • Сода - 0,5 ч. л.
  • Молоко - 200 мл.
  • Яблука - 5 шт.
  • Сік лимонний - 2 ст. л.
  • Масло вершкове - 100 г.

Етапи приготування

  • 01

    Змішати в мисці борошно, манну крупу, 120 г. цукру і соду. Перемішати.

  • 02

    Яблука очистити від шкірки і серцевини, натерти на тертці. Скропити яблучне пюре лимонним соком. Додати до яблук цукор, що залишився і корицю.

  • 03

    Змастити форму маслом, викладати суміш необхідно шарами, спочатку шар борошняної суміші, після - шар яблучного пюре. Повторити так кілька разів, самий верхній шар повинен бути яблучний.

  • 04

    Залити пиріг киплячим молоком, викласти шматочки вершкового масла.

  • 05

    Розігріти духовку до температури 180-200ºС, випікати протягом 40-50 хвилин.