Пишний пиріг з соковитою маковою начинкою і родзинками
Кількість порцій - 12
Час приготування - 1 г 50 хв

Пишний пиріг з соковитою маковою начинкою і родзинками

Головною родзинкою цього смачного пирога є начинка з насиченим ароматним смаком. Перед приготуванням пирога, важливо правильно приготувати макову начинку. Найчастіше мак просто заливають гарячою водою і залишають настоюватися і розбухати, або доводять до кипіння і відціджують через дрібне сито. Готувати начинку з маку потрібно безпосередньо перед використанням, щоб зберегти її м'якість і пластичність. Додаткові інгредієнти, горіхи, мед, родзинки, ще більше збагачують начинку, роблять її більш соковитою і ароматною. Цей смачний пишний пиріг з соковитою маковою начинкою та родзинками зможе прикрасити будь-яке сімейне чаювання.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 400 г.
  • Сир - 250 г.
  • Молоко - 200 мл.
  • Маргарин - 100 г.
  • Мак - 100 г.
  • Родзинки - 100 г.
  • Горіхи лісові - 100 г.
  • Цукор - 80 г.
  • Фісташки - 50 г.
  • Яйця - 2 шт.
  • Дріжджі сухі - 1 уп.
  • Пудинг ванільний - 2 ст. л.
  • Цедра лимонна - 0,5 ч. л.
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    У мисці змішати борошно, дріжджі, цукор, лимонну цедру і сіль.

  • 02

    У каструлі трохи нагріти молоко, потім викласти в нього маргарин і розтопити його.

  • 03

    Після цього додати сухі інгредієнти і 1 яйце. Вимісити тісто до стану, коли воно буде відлипати від каструлі. Потім прибрати його в тепле місце хвилин на 20.

  • 04

    Для начинки потрібно: сир розтерти з яйцем і пудинговою сумішшю. Додати родзинки, мак та лісові горіхи.

  • 05

    Тісто розкатати і викласти на нього начинку, але залишити краї вільними. Потім згорнути його рулетом і нарізати скибочками, товщиною близько 2 см.

  • 06

    Шматочки рулету скласти в роз'ємну форму, зрізом вниз і залишити на 15 хвилин.

  • 07

    У цей час розігріти духовку до 175°С.

  • 08

    Форму поставити в духовку і випікати близько години. Далі пиріг остудити і вийняти з форми. Прикрасити його фісташками і подавати.