🚚 Доставка Новою поштою від Zakaz.ua
Запропонований рецепт стане в нагоді тому, хто хоче приготувати щось надзвичайно смачне. Секрет успіху цієї страви в способі приготування: реберця спочатку смажаться на сковороді, потім нетривалий час тушкуються в каструльці в кавово-перцевому соусі, а потім вже каструлька, накрита фольгою, відправляється в духовку. У духовці яловичі реберця готуються протягом декількох годин. У результаті м'ясо на реберцях виходить м'яким, соковитим, що називається тане в роті. Час приготування страви досить великий, але повірте: воно того варте. І не можна не відзначити, що страва виходить такою смачною і ароматною багато в чому завдяки незвичному кавово-перцевому соусу.
Духовку розігріти до 180ºС. Перці чилі очистити. Поставити каструлю з водою на вогонь, довести до кипіння, покласти перці в воду, варити протягом 20 хвилин. Викласти перці на паперовий рушник, обсушити.
Перекласти перці в чашу блендера, покласти також подрібнену цибулю, часник, додати мед, сік лайма, 1 ч. л. солі і меленого чорного перцю. Подрібнити суміш до стану пюре.
Натерти ребра сіллю і перцем. Розігріти сковороду з рослинною олією, викласти на неї ребра, обсмажити протягом 5 хвилин з кожного боку до золотистого кольору.
Покласти обсмажені ребра в каструлю, в один шар. Викласти на ребра в каструлі пюре із блендера, поставити на вогонь, тушкувати 5 хвилин, перевертаючи ребра. Додати в каструлю каву і воду, довести до кипіння.
Накрити каструлю зверху фольгою, поставити в духовку на 3-3,5 години до м'якості ребер.