Риба під рисом
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Риба під рисом

"Риба під рисом" - проста у приготуванні страва, яка представляє собою два в одному - риба і гарнір в одній страві. Просто, зручно і смачно! Поєднання риби з рисом дуже гармонійне, але в цьому рецепті це поєднання здійснюється в новій формі: порційні шматочки рибного філе і попередньо відварений рис з прошарком із морковковно-цибулевої засмажки запікаються в духовці. Накриті фольгою, наші інгредієнти з додаванням вершкового масла і невеликої кількості води готуються, обмінюючись своїми смаками та ароматами. Півгодини в духовці - і можна кликати домашніх до столу.

Інгредієнти

  • Філе риби - 600 г.
  • Рис - 200 г.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Сік лимонний - 2 ст. л.
  • Масло вершкове - 100 г.
  • Олія рослинна - 2 ст. л.
  • Вода - 100 мл.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Філе нарізати порційними шматочками, натерти сіллю і перцем, скропити лимонним соком. Рис відварити до повної готовності.

  • 02

    Моркву із цибулею очистити, цибулю нарізати півкільцями, моркву натерти на тертці. Розігріти сковороду, налити рослинну олію, висипати цибулю, обсмажити до золотистого кольору, додати моркву, обсмажити протягом 5-7 хвилин до м'якості.

  • 03

    Викласти на сковороду із товстим дном нарізану рибу, зверху зажарку із цибулі та моркви, зверху викласти рис, на рис покласти шматочки вершкового масла, залити водою.

  • 04

    Накрити сковороду зверху фольгою, поставити в духовку на 30 хвилин, запікати при температурі 180ºС.