🚚 Доставка Новою поштою від Zakaz.ua
Правильніше було б назвати цей рецепт "Риба, запечена в солі", бо соляне тісто - це дійсно тісто, приготоване на основі води з солі, борошна (співвідношення приблизно 1:1) та яєць. У соляному тісті запікають рибу в ресторанах, бо приготована таким чином риба виглядає більш привабливо, ніж запечена просто в солі, а якщо попрацювати над декором соляного тіста, риба буде виглядати дуже святково. Запропонований рецепт - це більш простий варіант, але принцип запікання риби однаковий. Цей принцип дозволяє максимально зберегти соковитість, смак і аромат риби, так як вона запікається без доступу повітря, у власному соку. Порада: шар солі повинен бути обов'язково не менше 2-х см.
Очищена від нутрощів риба повинна бути обов'язково зі шкірою. Очистити шкіру від луски. Промити під водою, обсушити на паперовому рушнику.
Духовку розігріти до 200ºС. У форму для випікання з товстими стінками і дном викласти на дно товстий шар солі. Викласти зверху на сіль рибу, засипати рибу зверху сіллю, щоб риба була повністю покрита. Скропити сіль водою.
Поставити в духовку на 40 хвилин. Витягнути рибу з духовки, розбити соляний шар, перекласти рибу на тарілку, подавати з тушкованими овочами, заправити можна майонезом.