Рисова локшина з овочами
Кількість порцій - 2
Час приготування - 45 хв

Рисова локшина з овочами

Рисова локшина, яка є традиційним продуктом східної кухні, володіє слабо вираженим, нейтральним, ледь відчутним запахом і смаком. Проте при цьому вона запросто вбирає в себе смак, аромат і навіть колір своїх «сусідів» по тарілці. Ось чому до цієї нескладної, але дуже смачної, ситної та апетитної страви добре підійде соєвий соус, який і задасть характерний смаковий і колірний фон локшині, соковиті тушковані овочі, а також пряні спеції і запашні трави на Ваш розсуд. І наостанок невелика порада, яка зробить страву ще краще: дайте готовій вермішелі як слід настоятися в дружній компанії овочів і курячого м'яса – і Вам точно припаде до душі ця закуска зі справжнім східним колоритом.

Інгредієнти

  • Рисова локшина - 100 г
  • Куряче філе - 200 г
  • Морква - 1 шт.
  • Болгарський перець (червоний) - 1 шт.
  • Огірок - 1 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Рослинна олія для підсмажування - 7 ст.л.
  • Сіль - за смаком
  • Мелений гострий червоний перець - за смаком
  • Соєвий соус - за смаком
  • Мелений кориандр - 1 ч.л.
  • Зелена цибуля - 2-3 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Солодкий перець, куряче філе і ріпчасту цибулю наріжте соломкою.

  • 02

    Моркву і огірки також нашаткуйте соломкою за допомогою спеціальної терки (якщо у вас немає такої терки, можна просто дрібно нарізати їх).

  • 03

    Зелену цибулю дуже дрібно посічіть.

  • 04

    У сковороді розігрійте олію і обсмажте цибулю до м'якості.

  • 05

    Туди додайте куряче філе і обсмажуйте його протягом 10 хвилин, зніміть з вогню.

  • 06

    На іншій сковороді в розігрітому рослинному маслі обсмажте моркву 3-4 хвилини і додайте в сковороду до цибулі і філе.

  • 07

    Таким же чином окремо обсмажте солодкий перець 3-4 хвилини і також з'єднайте його з іншими овочами і куркою.

  • 08

    Рисову локшину приготуйте, як зазначено на упаковці. За бажанням, локшину можна нарізати.

  • 09

    У глибокій посуді з'єднайте огірок, обсмажені овочі і рисову локшину. Посоліть, поперчіть і додайте приправи за смаком. Полийте соєвим соусом, посипте зеленою цибулею.