🚚 Доставка Новою поштою від Zakaz.ua
Любите домашнє печиво? Цей рецепт для Вас. Назва запропонованої випічки - цукрове печиво з лимонним соком. Насправді лимонний сік грає в процесі приготування печива маленьку, але дуже важливу роль. При взаємодії кислого середовища і соди виділяється вуглекислий газ, а це гарантує пористість і пишність нашої випічки. В якості кислоти в цьому рецепті використовується лимонний сік. "Гасити" соду лимонним соком потрібно правильно. Щоб реакція з виділенням вуглекислого газу не пройшла даремно, а вуглекислий газ потрапив в тісто, не чекайте моменту, коли зникнуть всі бульбашки, які обов'язково з'являються при гасінні, а швиденько додавайте взаємодіючі інгредієнти в тісто.
Розтопити на водяній бані вершкове масло, додати в масло цукор і яйце, перемішати до однорідної маси.
Поступово додавати в масляну суміш борошно, замішуючи тісто. Сік лимонний змішати з содою, додати суміш в тісто. Тісто не повинно бути рідким. Прибрати в холодильник на 1 годину.
Дістати тісто, розім'яти, скачати кульки. Застелити деко для випікання харчовим папером, змастити олією, викласти кульки. Випікати в попередньо розігрітій до 170ºС духовці протягом 10 хвилин, до рум'янцю.