Салат із червонокачанної капусти з яблуками і горіхами
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Салат із червонокачанної капусти з яблуками і горіхами

Смачний, легкий і освіжаючий салат. Червонокачанна капуста багата вітамінами, а в поєднанні з яблуком і горіхами виходить ситне і корисне блюдо. Червонокачанна капуста більш корисна, ніж білокачанна. У ній набагато більше вітаміну С, легкозасвоюваного білка, корисного цукру, крохмалю, більше мінеральних мікроелементів: кальцію, натрію, заліза, калію. Фіолетові листя червонокачанної капусти трохи жорсткіші, щоб їх пом'якшити, капусту нарізають, трохи присипають сіллю і тиснуть руками. Такий салат можна подавати до вареної курки або нежирної свинини.

Інгредієнти

  • Червонокачанна капуста - 300 г.
  • Ріпчаста цибуля - 50 г.
  • Волоські горіхи - 50 г.
  • Яблука - 100 г.
  • Оливкова олія - 50 мл.
  • Гірчиця - 1 ст. л.
  • Петрушка - 1 пучок
  • Цукор - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Капусту тонко нашаткувати і посолити, цибулю нарізати тонкими півкільцями, очищені яблука - соломкою. Горіхи і петрушку дрібно посікти.

  • 02

    Капусту, цибулю, яблука і горіхи змішати.

  • 03

    Для соусу гірчицю розтерти з олією, додати петрушку.

  • 04

    Додати сіль, цукор, перець і заправити салат. Все ретельно перемішати.