Салат нісуаз з бобами
Кількість порцій - 6
Час приготування - 20 хв

Салат нісуаз з бобами

Салат Нісуаз - страва французької, прованської кухні. Базовими інгредієнтами цього салату є помідори, оливкова олія і часник, які складають основу провансальської кулінарії. Характерними інгредієнтами для класичного рецепту салата Нісуаз є тунець, анчоуси і маслини. Традиційний салат Нісуаз готується тільки із сирих овочів, лише тоді можна повною мірою насолодитися якістю продуктів. Часто в салат додають відварну картоплю або відварну стручкову квасолю. Легкий, смачний, освіжаючий салат Нісуаз може бути поданий в якості основної страви або як гарнір для рибних і м'ясних страв.

Інгредієнти

  • Боби - 225 г.
  • Картопля - 450 г.
  • Тунець консервований у власному соку - 350 г.
  • Цибуля червона - 1 шт.
  • Маслини - 115 г.
  • Часник - 10 г.
  • Цибуля-шалот - 10 г.
  • Анчоуси - 12 шт.
  • Сік лимонний - 45 мл.
  • Оцет винний - 50 мл.
  • Олія оливкова - 225 мл.
  • Сіль - 2 ч. л.
  • Перець чорний мелений - 0,5 ч. л.
  • Салатне листя - 1 пучок
  • Яйце куряче - 6 шт.
  • Помідори - 4 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Боби необхідно попередньо на ніч замочити в холодній воді. Після чого відварити. Картоплю відварити в підсоленій воді.

  • 02

    У мисці змішати боби, нарізану картоплю, нарізану кільцями червону цибулю, нарізаний тунець і маслини. Обережно перемішати. Прибрати в холодильник на 4 години.

  • 03

    У мисці змішати подрібнену цибулю-шалот, анчоуси, влити лимонний сік, оцет і оливкову олію, збити вінчиком. Додати сіль і перець.

  • 04

    Викласти на тарілки салатне листя, скропити приготовленим соусом зверху, викласти зварені і нарізані яйця і помідори на листя салату. На помідори та яйця знову збризнути соусом. Суміш із тунця і овочів заправити соусом, що залишився, обережно перемішати, викласти зверху яєць і помідорів.