🚚 Доставка Новою поштою від Zakaz.ua
Салат Нісуаз - страва французької, прованської кухні. Базовими інгредієнтами цього салату є помідори, оливкова олія і часник, які складають основу провансальської кулінарії. Характерними інгредієнтами для класичного рецепту салата Нісуаз є тунець, анчоуси і маслини. Традиційний салат Нісуаз готується тільки із сирих овочів, лише тоді можна повною мірою насолодитися якістю продуктів. Часто в салат додають відварну картоплю або відварну стручкову квасолю. Легкий, смачний, освіжаючий салат Нісуаз може бути поданий в якості основної страви або як гарнір для рибних і м'ясних страв.
Боби необхідно попередньо на ніч замочити в холодній воді. Після чого відварити. Картоплю відварити в підсоленій воді.
У мисці змішати боби, нарізану картоплю, нарізану кільцями червону цибулю, нарізаний тунець і маслини. Обережно перемішати. Прибрати в холодильник на 4 години.
У мисці змішати подрібнену цибулю-шалот, анчоуси, влити лимонний сік, оцет і оливкову олію, збити вінчиком. Додати сіль і перець.
Викласти на тарілки салатне листя, скропити приготовленим соусом зверху, викласти зварені і нарізані яйця і помідори на листя салату. На помідори та яйця знову збризнути соусом. Суміш із тунця і овочів заправити соусом, що залишився, обережно перемішати, викласти зверху яєць і помідорів.