🚚 Доставка Новою поштою від Zakaz.ua
Дуже корисний, смачний і ароматний батон. Курага і вівсяні пластівці, що входять до складу, роблять цю випічку відмінним варіантом сніданку. Курага зміцнює серцевий м'яз і покращує зір, а вівсянка допомагає роботі кішківника, при цьому виводячи шлаки. Перед тим, як присипати батони вівсяними пластівцями, необхідно пензликом змастити їх водою з усіх боків, щоб злаки краще пристали. І наостанок порада: щоб визначити ступінь готовності батонів, постукайте по денцю. Якщо звук порожній, значить вони випеклись. Остудити і нарізати перед подачею на стіл.
У мисці змішати обидва види борошна, потім втерти дріжджі в борошно до утворення дрібної крихти.
Після чого додати воду і сіль, добре перемішати, поки тісто не стане збиратися в ком.
Викласти тісто на широкий стіл і добре вимісити.
В кінці додати крупно нарізану курагу і перемішати, щоб вона рівномірно розподілилися по тісту.
Укласти тісто в миску і залишити під рушником на 1 годину.
Тісто, що підійшло, розділити на 2 частини, сформувати кулі і залишити підходити під рушником ще на 10 хвилин.
Після чого з кожної кулі сформувати батон, і обваляти його в вівсяних пластівцях так, щоб вони налипнули товстим шаром.
Викласти батони на рушник, посипаний борошном.
Акуратно ножем зробити кілька діагональних розрізів глибиною не менше 5 мм. Залишити батони на 1 годину або поки батони не збільшаться в 2 рази.
У цей час розігріти духовку до 250°С. Батони викласти на деко і поставити в духовку. Слідом зменшити температуру до 220°С. Випікати батони близько 25 хвилин.