Сірий хліб з курагою і вівсяними пластівцями
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г

Сірий хліб з курагою і вівсяними пластівцями

Дуже корисний, смачний і ароматний батон. Курага і вівсяні пластівці, що входять до складу, роблять цю випічку відмінним варіантом сніданку. Курага зміцнює серцевий м'яз і покращує зір, а вівсянка допомагає роботі кішківника, при цьому виводячи шлаки. Перед тим, як присипати батони вівсяними пластівцями, необхідно пензликом змастити їх водою з усіх боків, щоб злаки краще пристали. І наостанок порада: щоб визначити ступінь готовності батонів, постукайте по денцю. Якщо звук порожній, значить вони випеклись. Остудити і нарізати перед подачею на стіл.

Інгредієнти

  • Цільнозернове пшеничне борошно - 300 г.
  • Натуральне пшеничне борошно - 200 г.
  • Дріжджі - 10 г.
  • Вода - 350 мл.
  • Курага - 250 г.
  • Вівсяні пластівці - 80 г.
  • Cіль - 10 г.

Етапи приготування

  • 01

    У мисці змішати обидва види борошна, потім втерти дріжджі в борошно до утворення дрібної крихти.

  • 02

    Після чого додати воду і сіль, добре перемішати, поки тісто не стане збиратися в ком.

  • 03

    Викласти тісто на широкий стіл і добре вимісити.

  • 04

    В кінці додати крупно нарізану курагу і перемішати, щоб вона рівномірно розподілилися по тісту.

  • 05

    Укласти тісто в миску і залишити під рушником на 1 годину.

  • 06

    Тісто, що підійшло, розділити на 2 частини, сформувати кулі і залишити підходити під рушником ще на 10 хвилин.

  • 07

    Після чого з кожної кулі сформувати батон, і обваляти його в вівсяних пластівцях так, щоб вони налипнули товстим шаром.

  • 08

    Викласти батони на рушник, посипаний борошном.

  • 09

    Акуратно ножем зробити кілька діагональних розрізів глибиною не менше 5 мм. Залишити батони на 1 годину або поки батони не збільшаться в 2 рази.

  • 10

    У цей час розігріти духовку до 250°С. Батони викласти на деко і поставити в духовку. Слідом зменшити температуру до 220°С. Випікати батони близько 25 хвилин.