Шоколадні трюфелі з бальзамічним оцтом і солоним арахісом
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Шоколадні трюфелі з бальзамічним оцтом і солоним арахісом

Шоколадні трюфелі – кулясті цукерочки французького походження з начинкою із густого шоколадно-вершкового крему. У сам ганаш часто додають фруктові цукати, горішки і трохи алкоголю (кофейного лікеру, рому, коньяку). В якості прикраси їх глазурують розтопленим шоколадом, посипають какао, вафельною крихтою, кокосовою стружкою або меленим арахісом. Свою горду назву солодощі отримали завдяки схожому зовнішньому вигляду з вишуканим дорогим делікатесом – грибом трюфелем. Приготуйте вдома ці чудові цукерки. Вельми незвично, пікантно та дуже смачно. Дивовижне поєднання солодкої начинки, солоної горіхової обсипки та легкої оцтової кислинки.

Інгредієнти

  • Вершки 40% - 250 мл.
  • Шоколад молочний - 260 г.
  • Оцет бальзамічний - 1 ст. л.
  • Арахіс солоний - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Поставити каструлю на вогонь, вилити в неї вершки, довести до кипіння. Прибрати з вогню, остудити протягом 10 хвилин. Влити до вершків бальзамічний оцет, збити.

  • 02

    Розтопити на водяній бані 200 г. шоколаду, прибрати з вогню, додати решту шоколаду. Перемішати, додати в шоколад вершки. Суміш прибрати в холодильник на 3 години.

  • 03

    Деко застелити харчовим папером, зліпити кульки із шоколадної маси, викладаючи на деко.

  • 04

    Арахіс подрібнити, обваляти кульки в арахісі. Поставити деко в холодильник на 1 годину.