🚚 Доставка Новою поштою від Zakaz.ua
Побалуйте себе не тільки смачним, але і корисним сніданком. Пропонуємо Вам рецепт солодкої рисової запіканки з кисломолочним сиром і яблуками. Приготовану страву можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді. Запіканка виходить дуже ситною, тому з легкістю може замінити комплексний сніданок. Присипати сотейник можна не тільки панірувальними сухарями, а й перемолотим пісочним печивом. Сир, протертий через сито, надає запіканці м'який молочний смак, а саму масу робить однорідною, без грудочок. Якщо ж Ви хочете повною мірою відчути в запіканці смак кисломолочного сиру – не потрібно протирати його через сито.
Рис відварити в «половинному молоці» (молоко розбавляється водою наполовину).
Родзинки промити і обшпарити окропом.
2 яйця вінчиком збити з цукром.
Через сито протерти сир.
Яблука почистити і нарізати скибочками.
Відварений рис охолодити і з'єднати з яєчно-цукровою сумішшю, родзинками, яблуком і добре вимішати.
Змастити сотейник соняшниковою олією, присипати товченими сухарями і помістити в нього отриману суміш.
Щоб вийшла гарна скоринка, жовтком, змішаним зі сметаною, змастити поверхню майбутньої запіканки.
Запіканку випікати в духовці, нагрітій до 220°C 20-30 хвилин.