Сметанні мафіни
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г

Сметанні мафіни

Поява рецепту ніжних мафінів з різними начинками бере свій початок в Англії в далекому ХVIII столітті. Проте в активний продаж вони увійшли лише в ХХ столітті у зв'язку з швидким зачерствінням. Мафіном вважається ароматна і завжди свіжа випічка, що нагадує за формою кекс, проте більша за розміром. Додавання соковитої журавлини надає мафіну тонкий ягідний аромат, а сметани – ніжний вершковий смак, тому ці смачні ласощі безсумнівно стали улюбленим десертом не тільки серед дітей, а й дорослих. Сметанні мафіни з журавлиною стануть гідною прикрасою Вашого святкового столу.

Інгредієнти

  • Сушена журавлина - 200 г.
  • Борошно - 500 г.
  • Цукор - 200 г.
  • Вершкове масло - 100 г.
  • Сметана - 150 г.
  • Молоко - 100 мл.
  • Яйця - 2 шт.
  • Розпушувач - 2 ч. л.
  • Соняшникова олія - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Закип'ятити склянку води і залити цим окропом сушену журавлину. Настояти близько 15 хвилин.

  • 02

    Додати борошно, цукор і розпушувач і добре перемішати.

  • 03

    До всього цього додати решту продуктів - молоко, сметану, розтоплене масло, яйця і перемішати виделкою до однорідної маси.

  • 04

    Форми для випікання мафінів змастити олією і викласти отримане тісто у форми.

  • 05

    Форму поставити в духовку, розігріту до 200°С, і випікати близько 25-30 хвилин.