🚚 Доставка Новою поштою від Zakaz.ua
Поява рецепту ніжних мафінів з різними начинками бере свій початок в Англії в далекому ХVIII столітті. Проте в активний продаж вони увійшли лише в ХХ столітті у зв'язку з швидким зачерствінням. Мафіном вважається ароматна і завжди свіжа випічка, що нагадує за формою кекс, проте більша за розміром. Додавання соковитої журавлини надає мафіну тонкий ягідний аромат, а сметани – ніжний вершковий смак, тому ці смачні ласощі безсумнівно стали улюбленим десертом не тільки серед дітей, а й дорослих. Сметанні мафіни з журавлиною стануть гідною прикрасою Вашого святкового столу.
Закип'ятити склянку води і залити цим окропом сушену журавлину. Настояти близько 15 хвилин.
Додати борошно, цукор і розпушувач і добре перемішати.
До всього цього додати решту продуктів - молоко, сметану, розтоплене масло, яйця і перемішати виделкою до однорідної маси.
Форми для випікання мафінів змастити олією і викласти отримане тісто у форми.
Форму поставити в духовку, розігріту до 200°С, і випікати близько 25-30 хвилин.