🚚 Доставка Новою поштою від Zakaz.ua
Нут - турецький або баранячий горох. Страви з нуту дуже популярні на Середземномор'ї і Близькому Сході. Суп з нуту, перцю чилі і коріандру є енергетичним і корисним. Баранячий горох містить в собі близько 80 цінних поживних речовин. Як і інші бобові, нут дуже поживний, тому що містить велику кількість білка. Замочувати його потрібно обов'язково. Якщо попередньо турецький горох замочити, то він приготується набагато швидше, а шкідливі речовини, які містяться в шкірці, зникнуть. Поступово використання гороху нут набуває популярності і в наших краях.
У холодній воді замочити горох нут на 12 годин.
Після чого воду злити, а горох промити.
Закип'ятити приблизно 2 літри води і засипати нут в киплячу воду. Коли вода знову почне закипати, знизити вогонь і варити так близько 1 години під кришкою.
На сковороді злегка прожарити насіння коріандру і кмину. Потім зняти їх з вогню і потовкти у ступці.
На цій же сковороді розтопити вершкове масло і додати, пропущений через прес, часник і дрібно подрібнений перець чилі (2 шт.), А також товчені спеції. На слабкому вогні прожарити хвилин 5, потім додати куркуму і ще трохи витримати на сковороді, постійно помішуючи.
Коли нут зваритися, бульйон злити в окремий посуд, а нут перекласти в кухонний комбайн. Додати півсклянки бульйону і перемолоти в однорідну масу.
Акуратно зняти з лимона цедру і додати її в комбайн. Також додати туди кінзу, спеції зі сковороди і трохи бульйону. Добре перемішати.
Потім вміст комбайна перекласти в каструлю, залити залишком бульйону і довести до кипіння. Додати сіль і перець за смаком і варити на слабкому вогні 30 хвилин.
Подавати суп варто теплим зі сметаною і лимонним соком. Також можна приправити подрібненим перцем чилі.