🚚 Доставка Новою поштою від Zakaz.ua
Ароматний суп "Мазур дал" займає центральне місце в індійській кухні, готується з суміші зернобобових культур. Це в першу чергу червона сочевиця, а також голубиний горох, нут, урда та інші. Суп "Мазур дал" смачний і корисний, в ньому міститься багато цінного білка, дуже простий у приготуванні. Сочевицю обов'язково промивають і перебирають на предмет камінчиків. Вона повинна бути розварена до стану, коли з неї легко можна зробити пюре. Суп дуже сподобається вегетаріанцям. Ця страва підійде як до буденного столу, так і до святкового. Подається з теплими коржиками.
Висипати в каструлю сочевицю, додати нарізану 1 цибулю і 3 зубчики подрібненого часнику, залити 3 ст. води. Поставити на вогонь, довести до кипіння, варити 15 хвилин на маленькому вогні, при закритій кришці.
Влити в каструлю ще 1 ст. води. Розігріти сковороду, покласти на неї вершкове масло, розтопити, влити рослинну олію.
Нарізати білі корінці зеленої цибулі. Додати в сковороду з маслом подрібнену 1 цибулю, 2 зубчики часнику розчавленого, нарізані корінці зеленої цибулі, подрібнений перець чилі, обсмажити суміш протягом 5 хвилин на середньому вогні.
Додати в сковороду консервовані помідори, куркуму, кумин і мелений імбир. Обсмажити протягом 5 хвилин.
Змішати суп із сочевиці із заправкою зі сковороди, половину загальної суміші подрібнити в блендері. Пюре із блендера додати в каструлю з другою половиною супу, поставити на вогонь, довести до кипіння.
У мисці змішати дрібно нарізані свіжі помідори і подрібнену зелену цибулю. При подачі розлити суп по тарілках, зверху в кожну викласти в центр суміш із помідорів і зеленої цибулі.