🚚 Доставка Новою поштою від Zakaz.ua
Тажин - товстостінна, досить глибока і важка сковорода (вона може бути як керамічною, так і чавунною) з товстим дном. Але найважливіше в тажині ... Здогадалися? Його конусоподібна кришка, зроблена з кераміки, з маленьким отвором для виходу пари. Саме завдяки цій високій кришці в процесі приготування відбувається циркуляція пари, що надає страві неймовірну соковитість і ніжність. Якщо Ви готуєте в тажині, продукти не підгорають і не пересушуються, тому часто заглядати під кришку немає необхідності. До речі, страва, яку готують в такому чарівному посуді, теж називається "тажин". Запропонований тажин - неймовірно смачна і ароматна страва, яка, без сумніву, сподобається всім, хто її скуштує.
М'ясо розрізати на шматки приблизно по 100 грам. Натерти їх сумішшю з меленого перцю, солі і кумина. На дно каструлі налити 2 ст. л. оливкової олії, добре прогріти, і укласти м'ясо. Обсмажити до легкого рум'янцю і перекласти в миску. На тій же олії обсмажити цибулю, нарізану півкільцями, дрібно порубаний часник, тертий імбир.
На обсмажені овочі викласти м'ясо, зверху болгарський перець, порізаний крупно.
Далі викласти крупно порізану картоплю і помідори, нарізані часточками.
Посолити, поперчити, посипати спеціями і накрити кришкою.
Тушкувати на маленькому вогні протягом 1 години. Далі зняти кришку. Додати лимон, порізаний часточками. Тушкувати ще 10 хвилин. Перед подачею на стіл посипати зеленню.