🚚 Доставка Новою поштою від Zakaz.ua
Національна кухня Середземномор'я включає в себе кілька ідентичних кухонь, схожих між собою за рахунок використання в стравах певного набору продуктів. Особливість теплого середземноморського салату із баранини в тому, що основні інгредієнти (м'ясо, перець і баклажани) обсмажуються на грилі. Продукти, приготовані на грилі – здорова альтернатива стравам зі смажених продуктів. Запікати червоний перець необхідно шкіркою вгору, попередньо видаливши насіння і білі мембрани. Баклажани наріжте по діагоналі. Овочі обсмажувати на грилі до рум'яної скоринки. Замариновану баранину необхідно нарізати поперек волокон. Смачно і колоритно.
Змішати в мисці 60 мл. оливкової олії, дрібно нарізаний часник, кмин і чорний перець. Перемішати суміш, залити м'ясо в окремій ємності, дати настоятися м'ясу.
Розігріти сковороду-гриль. Перець очистити, нарізати середніми шматочками. Обсмажити на сковороді перець, після чого перекласти в пакет, залишити на деякий час охолонути, потім зняти шкірку з перцю.
Розігріти сковороду-гриль повторно. Баклажани нарізати шматочками, змішати з 60 мл. оливкової олії. Обсмажити на сковороді баклажани 2-3 хвилини з обох сторін.
Замариноване м'ясо покласти на гриль, обсмажити по 4 хвилини з кожного боку, після чого покласти у фольгу на 5 хвилин.
Відварити в підсоленій воді квасолю. Після, промити під водою.
М'ясо нарізати тонкими шматочками, змішати в мисці разом з перцями, баклажанами, помідорами, додати також нарізаний огірок, додати квасолю й маслини. Всипати руколу. Ретельно перемішати. Залити заправкою, додати за смаком сіль.