🚚 Доставка Новою поштою від Zakaz.ua
У спекотні літні дні ідеальна така страва, як сорбет. Він являє собою холодний десерт, особливий вид морозива. Найчастіше його готують із фруктів і ягід. У цьому ж рецепті пропонується приготувати сорбет із помідорів. Томатний сорбет, безумовно, сподобається прихильникам здорового харчування. Він готується з натуральних овочів з додаванням лимонного соку, невеликої кількості цукру і томатної пасти. Такий сорбет в літню спеку освіжить і підніме тонус. Порада: щоб не утворилися крупні кристали льоду, кожну годину при заморожуванні злегка збивайте сорбет виделкою. Готовий сорбет потрібно акуратно покришити і подавати в стаканчиках, при бажанні надівши на край стаканчика скибочку лимона.
Зробити надрізи на помідорах. Залити на 2 хвилини окропом, зняти шкірку. Помідори подрібнити. Дрібно нарізати цибулю.
У каструлі змішати помідори, цибулю, м'яту, базилік і майоран, варити на маленькому вогні протягом 30 хвилин. Витягнути трави, помідори остудити, подрібнити блендером, перекласти в ємність для морозильної камери холодильника.
Додати лимонний сік і томатну пасту, всипати цукор. Покласти в холодильник мінімум на 4 години.